Vegetariskt från bokrean!

Ät dig frisk med grön mat - Kåre Engström, Ola JohanssonTrodde ni att jag skulle kunna hålla mig borta från att köpa kokböcker på årets bokrea? Det kunde jag inte! Jag vet inte varför jag är så förtjust i kokböcker egentligen, för jag är inte den som bjuder folk på flådiga middagar, eller ens sitter ned vid ett dukat bord när jag äter middag. Men det ÄR faktiskt roligt att både laga mat och att baka. Jag håller mig dock till vardagsrecept. En bra kokbok ska i mina ögon vara inspirerande & snyggt illustrerad och innehålla enkla recept som funkar att ha i matlåda dagen därpå. Helst ska det vara nyttiga recept också, såklart. Jag är mycket intresserad av kost & hälsa.

Ät dig frisk med grön mat är en bok som uppfyller alla mina önskemål om en bra kokbok. Den innehåller en faktadel, som inte skulle göra någon fettdietanhängare nöjd, men som gör mig desto nöjdare. Jag äter nästan bara vegetarisk mat (och fisk) och det känns skönt att få läsa en bok där en läkare faktiskt ger mig rätt i att det är hälsosamt att äta en vegetabiliebaserad kost. Mycket är sådant som jag redan vet (och som alla andra också redan vet…), t.ex. att man ska motionera och träna regelbundet… Annat är nytt för mig och känns intressant. Jag tycker verkligen att boken lyckas motivera varför det är bra att äta grönsaker. Det är inte bara tomma ord utan författaren skriver ganska mycket om hur olika tillstånd och sjukdomar tycks kunna förbättras genom att äta mer grönt. Som vetenskapskvinna (hehe) kan jag dock sakna referenser och jag får alltid lite dåliga alternativmedicinvibbar när folk får något att framstå som ett mirakelmedel och inte har en enda referens till en vetenskaplig tidskrift… Jag tror/hoppas dock att författarna vet vad de talar om.

Receptdelen har jättefina bilder och en bra blandning av recept – allt från smårätter till festmat!

Sammantaget tycker jag att det här är en fin liten kokbok. Jag kan rekommendera den till den som är intresserad av att prova mer vegetarisk kost! 79 kr kostar den på CDONs bokrea. Jag har inte sett den på rea hos någon annan bokhandel.


Kommentarer

2 svar till ”Vegetariskt från bokrean!”

  1. […] ni att jag nöjde mig med att köpa en kokbok på bokrean? Nix. Det gjorde jag inte. Mitt andra bokreaköp är den retrosnygga kakboken Klassiska […]

  2. Profilbild för Lisa Jansson
    Lisa Jansson

    Det känns som jag måste beställa den där boken!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.