Tematrio: Bokrea

TematrioBokrean står i fokus i veckans Tematrio: Berätta om tre reafynd från årets eller något tidigare års rea. Jag kan på sätt och vis tycka att böcker är så billiga året om (pocket i nätbutikerna kostar ju ofta under 50-lappen!) att rean inte är så betydelsefull längre. Dessutom tenderar det att vara ett ganska förutsägbart urval av bestsellers som reas ut och de kan man ju liksom köpa året om på ICA Maxi. Det känns liksom inte så exklusivt, eller som att man gör ett ”fynd”, om ni förstår vad jag menar. Jag gick in på Åhléns förra veckan i något helt annat ärende och såg att de hade ett reabord där det i princip enbart låg 5:2-böcker och 50 nyanser-böcker. Alltså… Jag klarar mig utan! Hahahaha. Men jag vill absolut inte såga rean, egentligen. Jag tror/hoppas att utbudet är bättre hos de mer renodlade bokhandlarna och det är ju verkligen jättekul om man kan hitta något guldkorn till ett bra pris.

Själv har jag mest köpt kokböcker de senaste åren, men kvoten är fylld, misstänker jag, så jag har inte fyndat något nytt i år. Jag var lite sugen på att köpa Bonniers kokbok i år, men jag stillade mig. Jag har sedan tidigare Bonniers vegetariska kokbok och tycker den är supefin och inspirerande (den finns dock inte på rea). Ja, det här är kanske inte ett fynd jag har gjort, som ni märker, men jag tipsar gärna om kokböcker, generellt. Jag har ärligt talat lärt mig att laga mat genom kokböcker och recept från nätet, så jag tycker nog att alla som flyttar hemifrån borde få ett lass kokböcker med sig. Jag har förresten skrivit ett helt inlägg om vegetariska kokböcker om någon är intresserad.

I år köpte jag 10 random e-böcker på rea, men den upplevelsen var inte så angenäm, så jag skriver inte mer om dessa ”fynd”. En e-bok jag inte köpte, men som fanns där bland alla reatitlar, är Att komma hem ska vara en schlager. 39 spänn för en bok som är bland det finaste och mest rörande jag läst! Jag är lite inne på att köpa den, trots att den redan är utläst. En del böcker.. vill man liksom bara återvända till. Överväg att köpa den!

När jag var liten så var bokrean en av årets höjdpunkter. Då köptes hästböcker, ungdomsböcker, böcker om katter & ponnier etc. i stora lass. Beteendet fortsatte långt upp i tonåren. Då köpte jag lite av varje. Jag vet inte ens vad jag gick efter. Nu för tiden läser jag ogärna något helt okänt, men på den tiden kunde jag liksom komma hem från rean med grejer från, för mig, helt okända författare. Jag vet att jag köpte Mitt i livet på en sådan rearunda. Det blev min första bekantskap med Joyce Carol Oates; något som utvecklats till en djup kärlek till hennes böcker. Älskar hennes böcker och har sedan den där reaboken läst ytterligare 10 små mästerverk av denna författare.


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.