Bloggpriser och bokbloggar

Nu går det bra att rösta på Veckorevyn Blogawards 2011. Utmärkelsen måste nog räknas som det största bloggpriset i Sverige och bland nomineringarna finns de riktiga giganterna (däribland en av mina favoriter: UnderbaraClara!). Utan att antyda att de nominerade inte förtjänar det (för det menar jag inte!) måste jag säga att det är lite tråkigt att ingen bokbloggare finns i kategorin Årets kulturblogg (om man inte ska räkna Carolina Gynning som författare, men hon är nog mest nominerad i egenskap av konstnär).

Veckorevyns läsare är förmodligen unga och trendmedvetna. De är kanske mer intresserade av populärkultur som den nyaste musiken, de senaste modetrenderna och foton som kan spegla deras liv. Kanske är de mindre intresserade av litteratur och ser det som lite nördigt. Det tycker jag är synd! Det skulle vara jätteroligt om det till något annat år svävade in en cool, inspirerande och duktig bokbloggare på Blogawards nomineringslista. Själv är jag troligast 1) för gammal 2) bosatt för långt från Stureplan för att vara aktuell, men nog måste det finnas massor av bokbloggare som skulle kunna få pris för årets kulturblogg?! Ge mig lite tips!

Tills vidare följer jag Forma Books Blog Award. Det ska bli spännande att se vem som vann i år!

Foto: Svilen Milev/stock.xchng