Av alla genrer föredrar jag nog att läsa ungdomsböcker eller barndomsskildringar. Kanske beror det på att jag fortfarande är i tonåren och vill läsa böcker om personer i samma ålder som mig själv, så att jag kan identifiera mig med huvudpersonen. Ja, jag vet faktiskt inte, men jag kan bara konstatera att Underdog inte är den första barndomsskildringen jag har läst den senaste tiden. Kanske borde jag lessna på dessa eviga beskrivningar av tonårslivet och dess komplikationer, men jag får inte nog.

I Underdog är det Johan Kraft som står i centrum och boken utspelar sig i 70- och 80-talets Malmö. Visst är jag för ung för att riktigt kunna känna igen mig i de miljöer som beskrivs, men livet, som det beskrivs i boken, skiljer sig märkligt lite från det sterotypa tonårslivet idag.

Kanske säger inte den här boken mig så mycket nytt, men den är otroligt bra i alla fall. Det här är en ganska underhållande bok, som faktiskt behandlar en hel del svåra ämnen.


Kommentarer

Ett svar till ”Underdog”

  1. […] 4. En uppväxtskildring? Det finns många. Har nyligt svarat på en hel tematrio om detta. En fin uppväxtskildring som jag inte nämnde i det inlägget är Underdog. […]

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.