Tematrio: Titelblommor

Tematrio - TitelblommorTematrio fortsätter med temat titlar, den här gången titlar med blommor i: Berätta om tre böcker med en (eller flera) blommor i titeln! Jag fick verkligen lusläsa min lista med utlästa böcker innan jag hittade tre! Ett par ganska självklara är dock:

Mosippan, som är en del i Elsie Johanssons fina trilogi om Nancy och hennes uppväxt i 40-talets Sverige. Väldigt fint berättat och läsvärt!

och

Vit oleander, om Astrid som lever ett otryggt liv hos fosterföräldrar eftersom mamman sitter i fängelse. Det är en riktig bestseller, som har några år på nacken nu, men fortfarande kan vara väl värd att läsas.

Som tredje bok hittade jag inte någonting med någon specifik blomma i titeln, men En blomma i Afrikas öken måste väl duga? Säga vad man vill om dokumentära böcker där någon person har fått hjälp att skriva en bok om sin svåra uppväxt, men jag tycker faktiskt att den här boken är riktigt bra! Den handlar om modellen Waris Diries uppväxt i Somalia och hur hon flyr när hon är på väg att bli bortgift. Boken tar också upp den viktiga frågan om kvinnlig omskärelse – en fruktansvärd sed som ger men för livet!


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.