Tematrio: Titelblommor

Det är många titelteman hos Tematrio och den här veckan handlar det om att skriva om tre böcker med blommor i titeln.

Just nu läser jag Chimamanda Ngozi Adichies En halv gul sol. Hennes debutroman innehåller en blomma i titeln: Lila hibiskus. Boken utspelar sig i Nigeria och kretsar kring en familj där pappan styr och ställer som en tyrann och straffar och torterar de andra familjemedemmarna. Superjobbig bok att läsa p.g.a. alla starka scener.

En inte lika specifikt artbestämd blomma, men ändå… En blomma i Afrikas öken innehåller också en blomma i titeln. 😉 Boken är en gripande biografi om modellen Waris Dirie och handlar bland annat om könsstympning. Viktigt ämne!

Som tredje bok tar jag bestsellern Vit Oleander, som handlar om Astrid, som skickas från fosterhem till fosterhem sedan hennes mamma hamnat i fängelse. Bra bok!


Kommentarer

4 svar till ”Tematrio: Titelblommor”

  1. Se där ja! Jag kom tyvärr inte på en enda :/

    1. Det var ett ovanligt svårt tema.. Jag fick fundera länge!

  2. Vit oleander läste jag för något år sedan.men den har jag nog gett bort till min mamma!

    1. Aha. Ja, den har ju några år på nacken, så det är nog många som har skickat den vidare.. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.