Kerstin

Av Kerstin Thorvall har jag läst alla böckerna om Signe (första boken är När man skjuter arbetare…) och de har verkligen berört mig. Särskilt den första boken ger en gripande bild av ett kvinnligt livsöde. Den handlar om Hilma, som gör en klassresa när hon gifter sig med läroverksadjunkten Sigfrid. Att han är psykiskt sjuk får hon inte veta något om förrän äktenskapet är ett faktum och övergreppen mot henne börjar. Hilmas stora drivkraft är dock att skydda den älskade dottern Signe och det är just hennes starka kärlek och outsinliga ork som fascinerade mig som läsare.

Jag har länge velat läsa mer av Thorvall, för jag är säker på att hon har fler fantastiska titlar i sin bibliografi. Det mest förbjudna, den p.g.a. sexscenerna omtalade boken från 1976, står faktiskt i min bokhylla och väntar.

För den som vill läsa mer om Thorvall och hennes liv och författarskap så finns det en nyutkommen intervjubok med och om henne. Dagarna med Kerstin heter den och den är skriven av Caroline Roosmark och Åsa Mattsson.


Kommentarer

2 svar till ”Kerstin”

  1. När man skjuter arbetare har jag läst och berörts av, men inte visste jag att det finns en fortsättning. Tack, ska genast beställa från biblan.

    1. Du måste verkligen läsa I skuggan av oron och Från Signe till Alberte!!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.