Vem blir det?

Att Svenska Akademien har fått en ny ledamot i Tomas Riad, språkvetare, är nu en gammal nyhet. Jag har inte så mycket att säga om det. När det gäller Svenska Akademien känns det just nu mer spännande att se vem Svenska Akademin har utsett till årets Nobelpristagare. Jag har absolut ingen aning! Jag brukar aldrig ha läst en Nobelpristagare innan pristagaren har tillkännagivits, så det är såklart svårgissat för min del. Frågan om vem som blir årets vinnare är förresten veckans Tematrio. Jag tror jag hoppar över att svara faktiskt… Jag är inte tillräckligt finkulturell för att komma upp med bra förslag. 😉

Ändå! Ändå är det ju faktiskt väldigt spännande!

Vem tror du får Nobelpriset i litteratur i år?

Vad gäller kemipriset hoppas jag att det inte går till någon av de spektroskopister som förhandstippats. Kanske har jag en chans om några år om ingen annan belönas. 😉 Skojar bara! Jag har inte precis de ambitionerna…

Nobelpriset i litteratur tillkännages på torsdag och Nobelpriset i kemi tillkännages imorgon.

Några av mina Nobelpristagarfavoriter är för övrigt Orhan Pamuk (Oskuldens museum är bland det bästa jag läst!), J.M. Coetzee (Onåd), Selma Lagerlöf (Kejsarn av Portugallien) och William Golding (Flugornas herre). Mario Vargas Llosa var också över förväntan, måste jag säga. Tant Julia och författaren var riktigt bra!


Kommentarer

2 svar till ”Vem blir det?”

  1. Svårt som vanligt att gissa vem som får litteraturpriset. Kan väl tycka att Margaret Atwood borde vara värd priset, hon berör med sina berättelser. Skulle vi råka få en svensk Nobelpristagare i litteratur så hoppas i alla fall jag på¨Guillou….gillar honom. Men som sagt, det är svårt och det blir säkert någon helt oväntad som vanligt.

    1. Ja, det är svårgissat, men jag tycker det blev bra med Tranströmer i alla fall. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.