Tematrio: Önskade Nobelpristagare

Tematrio - NobelprisetI veckan tillkännagav Svenska akademien vem som är årets Nobelpristagare och valet har i år fallit på Mario Vargas Llosa. Tematrio, däremot, har temat ”Önskade Nobelpristagare”: Berätta om tre författare som du velat ge Nobelpriset i år! Motivera gärna.

Själv läser jag sällan finkultur, så när folk gissar Nobelpristagare och skriver listor känner jag sällan till ett namn! Det kanske inte är något att vara stolt över. Hehe. Men så är det!

Någon jag brukar känna igen på Nobelprisgissarlistor är i alla fall Joyce Carol Oates, som också är en av mina favoritförfattare. Hon skriver viktiga böcker där hon insiktsfullt skildrar kvinnoöden och livet i USA. Läs Den tatuerade flickan om du inte har gjort det!

I år har jag också sett Haruki Murakami på några gissnings- och önskelistor och jag blev faktiskt väldigt förtjust i hans Norwegian Wood.

Den tredje boken i Tematrio lånar jag från Lyrans egna Tematrio. Nog förtjänar Isabel Allende ett Nobelpris. Andarnas hus är en fantastisk bok!