En Augustnominering som jag hoppas på!


Igår presenterades de nominerade till årets Augustpris. Bland nomineringarna känner jag igen många av titlarna och flera har jag också på min ”att läsa”-lista, bland annat Tomas Bannerheds Korparna och Rekviem för John Cummings av Bengt Ohlsson, som båda är nominerade i kategorin Årets svenska skönlitterära bok. Den enda boken jag har läst bland de nominerade är dock Cirkeln, som är nominerad till Årets svenska barn- och ungdomsbok. Jag hoppas att den vinner, för jag tyckte verkligen om den.

Till skillnad mot exempelvis Nobelpriset, tycker jag att Augustpriset brukar gå till tillgängliga och bra böcker. Jag blir alltid nyfiken på Augustvinnare! En av mina stora favoriter är Svinalängorna av Susanna Alakoski. Enligt Bokus är Svinalängorna också en av deras absoluta bästsäljare – mycket tack vare Augustpriset, som den fick 2006.

Bokens/böckernas författare:


3 svar till “En Augustnominering som jag hoppas på!”

  1. Jag brukar också alltid bli supernyfiken på Augustvinnare, även om jag hoppar på stolen av spänning inför nobelprisvinnaren också varje år. Har du läst Alakoskis andra bok? Också underbar!

    • Ja, absolut att jag har läst Håpas du trifs bra i fengelset. Det är en av årets bästa (jag läste den i våras) för min del. Jag tyckte faktiskt att den var lite vassare än Svinalängorna till och med. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.