Tematrio: Utmanande läsning

Veckans Tematrio handlar om utmanande läsning:

Vilka typer av böcker/texter utmanar er?

Utmana som i att läsa något som är utanför bekvämlighetszonen alltså.

För egen del måste jag ju säga att jag sällan/aldrig läser poesi. Det är nog ganska uppenbart om man studerar vilka böcker jag har läst de senaste åren… Jag är dock sugen på att läsa Tranströmer nu när han faktiskt har belönats med Nobelpriset. Får se om det ger mersmak!

Långt utanför min comfort zone finns också ”djup” och finkulturell litteratur som dignar av symbolik och som kräver stora kunskaper om bakgrunden till verket. Jag kommer inte på någon titel på rak arm, men en och annan gammal klassiker och en och annan Nobelpristagare ryms här…

En tredje typ av böcker som jag brukar undvika är deckare. Jag föreställer mig att alla deckare är likadana och att de inte är något för mig. Jag läser och antecknar alla boktips utom tips om deckare… Men… Jag läser faktiskt deckare nu och då och jag brukar gilla dem. 🙂 Jag borde kanske helt enkelt sluta tro att jag inte gillar deckare.


Kommentarer

5 svar till ”Tematrio: Utmanande läsning”

  1. Jag har bara lyssnat på ljudboken, och tyckte den var riktig mysig

  2. Har du läst Bibliotekskatten Dewey av Vicki Myron?

    1. Nej, det har jag inte, men det verkar vara en väldigt mysig bok i min smak. 🙂

  3. Visst är det skönt att man faktiskt kan ändra sig 🙂 Själv ska jag ge mig på en vampyrbok om ett tag, det är verkligen något jag aldrig gillat. Får se om jag också kan ändra uppfattning.

    1. Jag är nog inget stort fan av vampyrböcker jag heller.. Men har du läst Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist? Den är fantastiskt bra!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.