En utmanare

Att böcker har olika status är ingen hemlighet. Av all ”mindre fin” litteratur är det förmodligen Harlequinromaner som hamnar längst ned. Jag har inte ens provat en Harlequinroman, men jag gissar att det brukar röra sig som ganska enkla, romantiska berättelser, och det är en genre jag aldrig riktigt har gillat. Men inte är jag den som vill dissa en hel genre. Smaken är som baken… Och nu verkar det som att Harlequinromaner är på väg att få ett uppsving. Bonniers har precis startat ett nytt förlag, Fenix, med fokus på romantik; genrefokus snarare än författarfokus. Ett sådant förlag kan säkert nå ut till de som gärna håller sig till en genre.

Att Fenix konkurrerar med Harlequin är för övrigt ingen hemlighet. Tanken är att böckerna, liksom Harlequinromaner, ska stå i ett eget ställ och att de ska ha ett eget pocketformat och ett lägre pris. Får se hur det går för dem. Jag känner nog ingen som läser den här genren, men den kanske är större än vad man kan tro..?

Några av de kommande titlarna:

 


Kommentarer

2 svar till ”En utmanare”

  1. Jag köpte en Harlequinroman för 5 kr när skolbiblioteket hade utförsäljning på gymnasiet. Den var riktigt bra, men jag valde den med omsorg. Den berörde ämnen som intresserar mig, den här om leukemi och transplantation tror jag. Annars hade jag troligen inte läst den 🙂

    1. Jag tror säkert att det finns bra Harlequinromaner. Det vore dumt att döma ut allt som kommer från ett visst förlag/en viss genre. 🙂 Det är säkert fler än vad man tror som läser Harlequin, men det är inte så ofta bokbloggare skriver om dem, tror jag.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.