Harry Potter and the Deathly Hallows part 1

Om ni inte har sett filmatiseringen av den sista och avslutande delen av Harry Potter-böckerna ännu rekommenderar jag att ni gör det! En del är kritiska till att den sista boken har delats upp i två filmer, men jag tycker att det är helt ok. Jag tror många läsare hade blivit besvikna om boken hade tryckts ihop till en film, för boken har trots allt ett högt tempo och mycket innehåll, så det hade behövts plockats bort viktiga delar om man hade gjort på det sättet. Hur som helst: en superspännande och välgjord film! Min enda invändning är att den tyvärr inte har släppts i 3D. Harry Potter i 3D hade varit jättecoolt!

Någon gemytlig tågfärd till Hogwarts är det dock inte i filmen (eller i boken). Det är högt tempo och spänning från första början och Harry och hans vänner hinner inte ens ta sig till skolan innan de ger sig iväg på en desperat jakt efter de sista horrokruxerna.

En annan filmatisering, som kommer snart är Svinalängorna. Jag vet dock inte om jag är så sugen på att se den filmatiseringen. Jag tänker mig att den var tillräckligt bra som läsupplevelse och det kan inte bli riktigt samma sak som film. Harry Potter är däremot som gjort för att filmatiseras (och ses på bio) för att det är så spännande miljöer och böckerna inbjuder till häftiga scener. Detsamma gäller Narnia: Kung Caspian och skeppet Gryningen, som jag definitivt ska se! Den har premiär i mellandagarna.


Kommentarer

2 svar till ”Harry Potter and the Deathly Hallows part 1”

  1. Åh, jag vill se Harry Potter- filmen NU!!!!

  2. Jag håller med dig. Svinalängorna vill jag inte se som film. Det skulle förstöra mina egna bilder i huvudet. Men som bok är den fantastisk!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.