Så mycket böcker, så lite tid…

Jag har just nu två bokcirkelböcker på gång och båda råkar vara lite av tegelstenar. Den ena, Niceville, påbörjade jag för länge sedan, men sedan var jag tvungen att lämna tillbaka den till biblioteket eftersom den var köad. Nu har jag köpt både Niceville och den andra bokcirkelboken i pocket för att kunna läsa ut dem i lugn och ro. De kom här om veckan, men eftersom jag närmast har börjat veckopendla mellan Uppsala och Umeå, så kan posten hamna lite hur som helst nu för tiden, så jag har inte kunnat ta upp läsningen förrän nyss. Jag är sååå sugen på att bara ligga och läsa hela dagarna och det är också vad jag borde göra ifall båda böckerna ska bli utlästa i tid.

Dessvärre är det snarare Laserspektroskopiboken som får min mesta uppmärksamhet när det gäller böcker. Det var länge sedan jag läste en kurs och jag tycker såklart att det är kul att sitta i skolbänken igen. Det är ju en sådan oerhörd lyx och en så otroligt trevlig grej att få gå kurser och lära sig en massa saker. Det är bara det att fritiden blir lite av ett minimum. Med jobb, studier och långresor (jag pendlar dessutom 4 h om dagen när jag är i Uppsala!) blir det inte mycket tid över till det jag gör i vanliga fall, läsning inräknat.

Får se hur det går med böckerna… Niceville hör till sushiklubben, så den behöver jag knappast läsa ut, men det vore väldigt trevligt att kunna vara med och diskutera Metro 2033 i den andra bokcirkeln som jag är med i. Jag har läst de första ~30 sidorna och har väl inte precis fastnat ännu. En science fiction-bok som utspelar sig i Moskvas tunnelbana är ingen bok jag hade valt själv, men en del av tjusningen med bokcirklar är ju att upptäcka nya böcker. Jag tror absolut att den kan utveckla sig till en intressant läsupplevelse. Det gäller bara att hitta tiden och att komma in i ”ryskan” (det är alltid lite svårt att hålla isär namn om man inte ens vet hur de borde uttalas..).


Kommentarer

2 svar till ”Så mycket böcker, så lite tid…”

  1. Vet inte hur långt du kommit, men jag har som tur bara en bokcirkel och bara det har varit svårt att hitta tid till läsning. Läste ut Metro 2033 i helgen och den var kanske lite förutsägbar, men vart ändå glatt överraskad. Tycker den var ganska spännande men jag skulle inte bli förvånad om den blev filmatiserad. Det finns redan ett dataspel som är baserad på boken.

    1. Jag har hunnit lite drygt halvvägs, men kommer nog inte att hinna läsa ut den i tid. 🙁 Jag tycker också att den är spännande, men det är kanske inte min typ av bok. Nästan alla böcker jag läser brukar handla om människor och relationer, men den här boken är mer: ”först gick de hit, sedan gick de dit och sedan tog de den här tunneln”. Alla personer och miljöer får man skapa själv i huvudet och för mig blir det lite ointressant. Trots att jag har läst över 200 sidor så känns det fortfarande inte som att jag ”känner” huvudpersonen..

      Jag tror också att den kommer att bli filmatiserad. Den skulle passa som film! Den känns faktiskt mer som en film eller ett spel än en roman. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.