En oväntat vanlig titel

I tisdags var det dags för bokcirkelmöte igen. Vi har fortfarande inget namn på bokcirkeln, men vi har bestämt oss för att bestämma oss på nästa möte… 😉 Vi diskuterade Niceville, som de flesta tyckte väldigt mycket om, även om flera tyckte att den snuddade vid svåra ämnen istället för att ge dem det allvar svåra frågor behöver. Jag håller med om det. Lättillgängligheten är både en styrka och svaghet hos Niceville.

Till nästa gång ska vi ha läst deckaren Corpus delicti av Elias Palm. Vårt upplägg är att vi röstar bland tre titlar som vi turas om att föreslå och i tisdags var det tre kriminalromaner som stod på förslagslistan. Jag kände inte igen någon av böckerna som föreslogs, men valde att lägga min röst på Corpus delicti, mest för att Boktipset förutspår att jag kommer att ge den fyra av fem i betyg. Får se om de har rätt!

Lite komiskt är att det finns fler böcker med samma ovanliga titel. Juli Zehs roman med samma titel har också getts ut på svenska relativt nyligt. Jag hade glömt bort den, men blev faktiskt påmind på bokcirkelträffen. Jag tyckte jättemycket om Zehs Fritt fall och kommer nog vilja läsa Corpus delicti också.

Men först Palms variant!


Kommentarer

2 svar till ”En oväntat vanlig titel”

  1. Vi kanske skulle läsa båda och rösta om vilken av böckerna vi tycker titeln passar bäst till…

    1. Ja, det kanske vore något.. 😉

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.