Radhusdisco av Morgan Larsson

Istället för att läsa böcker kan man prata om böcker

Jag trodde att jag skulle vara den enda som inte läst bokcirkelboken Metro 2033 till dagens bokcirkelträff, men det fanns faktiskt ytterligare två cirkelmedlemmar som ”bara” hade hunnit igenom 3/4 av tegelstenen. Det kändes faktiskt ganska bra… 😉 Egentligen prioriterar jag verkligen bokcirkelböcker, för det är i någon mening onödigt att vara med i en bokcirkel om man inte tänker läsa böckerna, men den här gången var vi nog många som hade haft fullt upp med annat. För egen del jobbar jag samtidigt som jag pluggar på annan ort, vilket i sin tur har medfört långpendling och inte precis har gett så mycket tid över till att läsa. När jag väl landar hemma i Umeå brukar jag vilja umgås med alla nära & kära och tyvärr brukar det på något irriterande vis alltid hopa sig en massa hemmasysslor när jag väl är hemma. Ja, och sedan är det ju dansen som tar sin tid och allt annat som jag vill göra på min fritid. Imorgon bär det för övrigt av till Uppsala igen för att tenta av den här laserkursen som jag läser. Sedan återstår några dagars hårt jobb (det är mycket som har lagts på hög de senaste dagarna, när jag har lagt tid på att tentaplugga…) innan jag tar ledigt över jul och nyår. Men då ska jag verkligen börja läsa igen! Ja, det ska jag! Jullov och bra böcker! Rackarns, så bra det kommer att bli!

Två böcker som jag ska ta tag i omgående är de nuvarande bokcirkelböckerna. I den seriösa bokcirkeln 😉 (vi har inte kommit på något namn ännu!) har vi bestämt att vi ska läsa Radhusdisco av Morgan Larsson och i sushiklubben läser vi Valkyriorna av Paulo Coelho. Radhusdisco tror jag mycket på, för det är en uppväxtskildring och jag brukar älska sådana! Fast jag måste erkänna att min röst inte föll på Radhusdisco när vi röstade om böckerna… Jag ville faktiskt läsa ett av de andra alternativen: Eyvind Johnsons Strändernas svall, för den råkar vara ett av mina långlån från bibblan (jag lånade den i januari 2010 första gången…). Nåväl. Det blir nog bra med Radhusdisco! Strändernas svall kan jag ju alltid låna om lite till… Vad gällde sushiklubben hade jag inte ens med mig några bokförslag den här gången. Gången innan föreslog jag Niceville och jag har bara hunnit några kapitel… Hehe. I mån av tid blir den också jullovsläsning..


Kommentarer

4 svar till ”Istället för att läsa böcker kan man prata om böcker”

 1. Så bra att Radhusdisco är mer lättläst! Känner att jag behöver det nu. Har tänkt försöka låna den på biblioteket som extra julbok 🙂

  1. Ja, Radhusdisco är en helt annan typ av bok än Metro 2033. 🙂 Jag har knipit UBs exemplar, men den kanske finns på något av de andra biblioteken. 🙂

 2. Var det ingen som gillade mitt namnförslag ”Bo” 🙂

  Roligt att det blev Radiohusdisco, men Strändernas svall läst också väldigt lockande. Jag bestämde mig i helgen, men så vart man ju krasslig förstås.

  När och vart blir nästa bokcirkelträff?

  1. Vi pratade om ”Bo”, men det är nog roligare att bestämma namn när alla är med och kan ge förslag (3 var ju borta i tis). 🙂

   Jag har precis börjat på Radhusdisco nu och den verkar lovande. 🙂 Betydligt mer lättsam än Metro 2033. 😉

   Bokcirkelinfo har kommit med mail har jag sett. Jag ligger lite efter med att svara på bloggen..

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.