Ett pris att vara mindre stolt över


Har ni hört talas om Bad Sex Award? Till skillnad från alla creddiga litteraturpris är Bad Sex Award mindre smickrande: det delas ut till författare med sämsta möjliga sexskildringar. Bland årets nominerade fanns t.ex. Haruki Murakami (väl förtjänt…).

Annars måste jag säga att den absolut sämsta i klassen måste vara Gregory David Roberts i Shantaram, vars sexskildringar jag sågat i ett tidigare inlägg

Jag tryckte läpparna mot denna himmel och slickade i mig stjärnorna. Hon tog in min kropp i sin och varje ögonblick var en besvärjelse. Vår andhämtning var som om hela världen bad böner. Svett rann i strömmar till raviner av njutning. […] Min kropp var hennes vagn och hon körde den in i solen. Hennes kropp var min flod och jag blev hennes hav.

Tänk att det ska vara så svårt att skriva om sex…

Bokens/böckernas författare:

Ämnen:


4 svar till “Ett pris att vara mindre stolt över”

  1. Haha, vilket pinsamt pris:-) Men jag tror det är väldigt svårt att skriva sexscener, än mindre en bra sexscen. Blir ju lätt fånigt. Fast det är kul att läsa:-)

  2. Murakami håller jag verkligen med om. Tycker det blir lite gubbigt när han ska skildra yngre män och deras sexuella äventyr.

    • Jag håller med.. Jag gillade Norwegian Wood, men sedan återkommer ju ungefär samma sexscener om och om och om igen i hans andra böcker också. Det känns lite tjatigt och ointressant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.