Ett pris att vara mindre stolt över

Har ni hört talas om Bad Sex Award? Till skillnad från alla creddiga litteraturpris är Bad Sex Award mindre smickrande: det delas ut till författare med sämsta möjliga sexskildringar. Bland årets nominerade fanns t.ex. Haruki Murakami (väl förtjänt…).

Annars måste jag säga att den absolut sämsta i klassen måste vara Gregory David Roberts i Shantaram, vars sexskildringar jag sågat i ett tidigare inlägg

Jag tryckte läpparna mot denna himmel och slickade i mig stjärnorna. Hon tog in min kropp i sin och varje ögonblick var en besvärjelse. Vår andhämtning var som om hela världen bad böner. Svett rann i strömmar till raviner av njutning. […] Min kropp var hennes vagn och hon körde den in i solen. Hennes kropp var min flod och jag blev hennes hav.

Tänk att det ska vara så svårt att skriva om sex…


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

4 svar till ”Ett pris att vara mindre stolt över”

 1. Profilbild för klok som en bok:-)

  Haha, vilket pinsamt pris:-) Men jag tror det är väldigt svårt att skriva sexscener, än mindre en bra sexscen. Blir ju lätt fånigt. Fast det är kul att läsa:-)

  1. Profilbild för Linnea

   Ja, det är inte det enklaste att skildra i en bok.. Ibland blir det ofrivilligt komiskt..

 2. Profilbild för Pixie

  Murakami håller jag verkligen med om. Tycker det blir lite gubbigt när han ska skildra yngre män och deras sexuella äventyr.

  1. Profilbild för Linnea

   Jag håller med.. Jag gillade Norwegian Wood, men sedan återkommer ju ungefär samma sexscener om och om och om igen i hans andra böcker också. Det känns lite tjatigt och ointressant.

Lämna gärna en kommentar! 🙂

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske även är intresserad av...

%d bloggare gillar detta: