Pamuk och finkultur

Jag är ganska dålig på att hänga med i vad som visas på TV, så det var först i fredags som jag såg Solsidan för första gången. Jag och några vänner hade ett maraton och såg hela säsong 1. Skoj! Som bokbloggare tyckte jag särskilt mycket om avsnittet där Alex och Anna har en riktigt obekväm parmiddag med ett finkulturellt par som får Alex att plugga Pamuk (en författare som alla samtal tycks styra in på under middagen) och Anna att ljuga om att de firade nyår i Berlin för att uppleva deras ”teaterscen”.

Alex%20och%20Anna%20har%20bildningskomplex

Väldigt roligt! Jag gillar hur avsnittet driver med alla fördomar. Det är så otroligt ansträngt och ”finkulturellt” och Alex har till och med klätt ut sig i polotröja.

Fördomar alltså… Nu handlade inte avsnittet precis om bokbloggare (snarare DN-skribenter) , men själv ser jag nog en svensklärare eller bibliotekarie framför mig när jag tänker på bokbloggare. Har jag fel? 🙂