Tematrio: Barndomsskildringar

Jag hoppade över förra omgångens Tematrio, för den handlade om bokliga nyårslöften och jag har ju inga i år. 😉 Den här veckan är jag dock mer än gärna med, för temat är inom en av mina favoritgenres: uppväxtskildringar.

Berätta om tre läsvärda barndomsskildringar!

Thorvalls böcker, som är inspirerade av hennes egna uppväxt och till stor del behandlar hennes mammas komplicerade äktenskap och den svåra relationen mellan mor och dotter, hör till några av mina favoriter. Trilogin börjar med När man skjuter arbetare…

En annan uppväxtskildring som jag tyckte var väldigt gripande är Morgan Allings biografi Kriget är slut. Väldigt inspirerande bok!

Min tredje bok den här veckan är ytterligare en av mina favoriter och även den en biografi: Bodil Malmstens Mitt första liv. I den berättar Malmsten om sin uppväxt och några av de svåraste sakerna berör hon bara med några rader. Det kan man kosta på sig när man är en sådan skicklig författare som Malmsten.


Kommentarer

3 svar till ”Tematrio: Barndomsskildringar”

  1. När man skjuter arbetare är en av mina favoriter!

  2. Kul att få fler tips på uppväxter! Jag gillade att Radhusdisco inte var så hemsk (om än äcklig), hur var de här på hemskhetsskalan?

    1. Jag både gillar och ogillar (lite!) att Radhusdisco inte alls är hemsk. 🙂
      Alla tre böckerna jag skriver om här är lite småhemska på sina ställen, men t.ex. Kriget är slut är mest peppande och inspirerande trots allt. Och ingen av dem kan mäta sig med Pojken som kallades Det… 😉 Så.. Lite hemska är de, men bara så mycket att de fortfarande är intressanta.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.