Nytt gott och blandat

Jag har samlat på mig lite nya böcker den senaste tiden. Dels har jag varit på biblioteket och lånat sushibokklubbens aktuella bokcirkelbok: Coelhos Valkyriorna (en tunnis, tack och lov; det har blivit lite väl många tegelstenar på sistone) och dels har jag fått två nya böcker.

Den ena är Oya Baydars Förlorade ord, som förlaget beskriver som:

en omtumlande roman som med episk kraft och moralisk skärpa ställer frågor om våldets natur och dess verkan på människor, allt tecknat mot en fond av turkisk och europeisk nutidshistoria.

Jag läste ju några turkiska titlar förra året (Pamuks Oskuldens museum och Snö och Shafaks Bastarden från Istanbul) och tyckte mycket om allihop. Jag ser fram emot att läsa en till turkisk författare och få en till berättelse som skildrar läget i Turkiet.

Min andra nya bok är i en annan genre. Jag har precis fått första boken om Oksa Pollock; böcker som har gjort stor succé i Frankrike. Böckerna handlar om 14-åriga Oksa som har magiska förmågor och är utvald att ta upp en kamp mot onda krafter. Temat känns igen från andra böcker (Harry Potter, Engelsforstrilogin…), men jag brukar ju verkligen gilla sådant här, så jag är väldigt peppad på att läsa boken. Som så många andra gånger när det gäller succéböcker (t.ex. nyss nämnda Harry Potter-böckerna), blev författarna refuserade. De fick faktiskt ge ut första boken på eget förlag, men sedan tog det fart! Får se hur de tas emot i Sverige. 🙂


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.