Gamla godingar

Även inom bokbranschen märks det att det är trendigt och aktuellt med miljöfrågor, för tydligen har försäljningen av begagnade böcker ökat markant hos Bokbörsen. Jag tycker att det är bra att folk inte bara letar efter nytt, utan också kan tänka sig att köpa andra hand. Kanske är den ökade försäljningen på antikvariat också ett symptom av att önskade böcker är slut i handeln så att det inte går att få tag på nya? Själv har jag nog aldrig köpt begagnade böcker, för jag läser ju helst biblioteksböcker. Köper du böcker second hand?

Foto: Holger Dieterich/stock.xchng


Kommentarer

8 svar till ”Gamla godingar”

 1. Jag lånar också helst. Men annars så köper jag nästan alltid begagnat. Att leta fynd (sånt man vill läsa till billigt pris och bra skick) på loppisar eller secondhand-ställen är sannerligen en fröjd!

  1. Brukar du hitta det du letar efter då? =) Jag gillar second hand-kläder, men det är ingen bra idé att gå till en second hand-butik om man letar efter något specifikt plagg, för då hittar man det aldrig!

 2. Jag handlar ibland second-hand böcker men är känslig för om de luktar, sniffar alltid innan jag handlar. Annars är det mest biblioteksböcker som gäller.

  1. Jo, det är nog lika bra att sniffa lite på dem. Det är nog väldigt olika i vilket skick böckerna är!

 3. Böckerna försvinner ganska fort i den vanliga bokhandeln, ibland vill man exempelvis följa någon speciell författare..

  1. Aha. Jag läser nog för populära författare för att antikvariat ska vara nödvändigt. De böcker jag läser brukar finnas i jätteupplagor och säljas även på stormarknader. 😉

   1. jo, men bara max ett år, vill du ha tidigare böcker av samma författare, är det inte lätt

    1. Det är sant! Har man tur finns de i pocket.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.