Fler böcker som jag vill läsa!

Det är verkligen kul att inte bara läsa, utan att också bokblogga, för tack vare alla generösa förlag får jag komma i kontakt med böcker som jag kanske aldrig hade läst annars (eller läst först flera år efter utgivningsåret…). Allt är ju inte bra, såklart, men det finns många pärlor där ute på de mindre förlagen och på print on demand. Man inser verkligen vilken extrem konkurrens det är hos förlagen och hur många som blir refuserade…

Den senaste veckan har jag fått två nya recensionsexemplar, varav den ena är en historisk ungdomsroman. De historiska böckerna hörde till mina favoriter när jag var i tonåren, så jag tror verkligen att jag kommer att gilla Monika Hääggs Solbarnet. Den andra boken är i form av ett manus just nu. Det är något så spännande som förlaget 2244:s första bok: Bastarden från Istanbul av Elif Shafak. Förlaget 2244 har som ambition att ge ut böcker från området runt Svarta havet (2244 är, naturligtvis, djupet på Svarta havet! :)). Jag ser fram emot att läsa en bok av en populär turkisk författare. Jag gillar ju Orhan Pamuk, så det ska bli intressant att också läsa Shalif och hennes skildring av Turkiet.


Kommentarer

4 svar till ”Fler böcker som jag vill läsa!”

  1. Bastarden i Istanbul finns med på min vill ha-lista över höstens släpp så det ska bli spännande att läsa vad du tycker. Har också fått hem solbarnet och tycker det verkar intressant trots att omslaget inte är så mycket att hurra över.

    1. Jag tycker att Bastarden från Istanbul känns riktigt lovande än så länge. Jag har läst 1,5 kapitel bara, men ändå. Jag tror att jag kommer att gilla den! Håller med om att Solbarnet kanske inte har den snyggaste framsidan jag har sett, men man ska inte döma efter det yttre. 🙂

  2. Jag har också fått Shafaks manus. Känns helt klart som ett annorlunda sätt att läsa på men det går faktiskt riktigt bra. Har bara hunnit läsa en bit in i första kapitlet dock 🙂

    1. Ja, det är ju lite annorlunda att läsa på vanligt A4. Jag läste Cirkeln på samma sätt och det gick bra i alla fall. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.