Bakom varje bra film finns en bok?

Är det bara jag, eller är det helt galet många filmatiseringar som visas på bio nu för tiden? Jag skulle kunna räkna upp hur många som helst från förra året och nu senast har jag sett Simon och ekarna samt Tinker Tailor Soldier Spy. Den förstnämnda tyckte jag speglade boken bra och det ser jag både som en fördel och nackdel. För mig, som läst boken, var det kul att få se miljöerna i boken och de litterära personerna, men för den som inte läst Fredrikssons bästsäljare måste filmen ha tett sig lite rörig. Eller?

Tinker Tailor Soldier Spy är titeln på den spionroman, av John le Carré, som på svenska heter Mullvaden (den ges nu ut i nyutgåva med filmtiteln, tror jag). Jag tyckte att filmen var svår att följa… Men den gjorde mig onekligen sugen på att läsa boken. Har du läst den? Var den bra?


Kommentarer

2 svar till ”Bakom varje bra film finns en bok?”

  1. Jag tycker att Simon & Ekarna var väldigt rörig. Jag tänkte flera gånger att ”boken är säkert jättebra”. Filmen var väl sådär, men med en riktigt bra historia. Boken ska verkligen läsas 🙂

    1. Jag kände ungefär samma sak som du och då har jag ändå läst boken.. Men ja: boken är jättebra! Läs den! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.