Reta Winters är just i färd med att skriva en uppföljare till den roman, som hon gav ut för ett antal år sedan. Om dagarna sköter hon huset, där hon bor med sin man och sina två tonårsdöttrar, och så funderar hon på hur hon ska få ihop sin bok med en stark kvinna i huvudrollen. I bakgrunden till denna berättelse om Retas faktiskt ganska händelsefattiga liv sker det som egentligen upptar Retas tankar och det mesta av hennes krafter: hennes dotter lever sitt liv som en tiggare på en av Torontos gator.

Det kanske låter lustigt att hennes dotters svåra liv får en så undanskymd plats i boken, men egentligen är det inte så det är. I allt som Reta tänker och gör finns dottern med i bakgrunden och det avspeglar sig på allt hon gör: allt från att skriva ilskna brev till olika människor till att slipa på den roman, som hon försöker att färdigställa.

Boken berättas alltså på ett lite annorlunda sätt, men det är väldigt skickligt och stilsäkert gjort. Det är en stillsam bok med ett vackert och spännande använt språk. En mycket bra bok!


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.