Tematrio: Olästa författare

Den senaste Tematrion handlar om olästa författare: Berätta om tre författare ni ännu inte läst, men har lust att läsa! Jag har pinsamt många böcker på min att läsa-lista (316 och den krymper inte!), så det är inte svårt att hitta tre namn på författare som jag är intresserad av att läsa.

En författare som jag är nyfiken på är Kerstin Ekman och just nu lyssnar jag faktiskt på Guds barmhärtighet som ljudbok. Det går dock lite trögt eftersom inspelningen är så låg att den enbart funkar att lyssna på i en tyst miljö (d.v.s. inte på bussen eller labbet och knappt på promenaden…). Guds barmhärtighet är första delen i Vargskinnettrilogin, och utöver denna trilogi vill jag också läsa Händelser vid vatten.

Efter 2011 års tjat (överallt, hela tiden) om Karl Ove Knausgård och hans enorma biografi (sex volymer) är jag såklart nyfiken. Frågan är om böckerna kan leva upp till mina förväntningar..? 🙂

En tredje författare som jag vill läsa är Doris Lessing, för jag har på känn att jag kommer att gilla hennes böcker och jag älskar när jag blir överbevisad när det gäller mina fördomar om att Nobelpristagare inte skulle vara läsvärda (jag föreställer mig att Nobelpristagare skriver omständligt och är svårlästa).

Får se när någon av dessa står på tur…


Kommentarer

5 svar till ”Tematrio: Olästa författare”

  1. […] här veckan följer Tematrio upp ett tidigare avhandlat tema om olästa författare. ”Berätta om tre författare ni ännu inte läst, men har lust att […]

  2. Jag har läst mycket av Kerstin Ekman och avundas dig som har allt det fina kvar. Är du djurvän får du inte glömma boken ”Hunden”.

    1. Ska absolut inte glömma bort Hunden! Tack för tipset. 🙂

  3. Kerstin Ekman ja, det ständigt dåliga samvetet för att man inte läst något av henne… Jag hoppas jag snart kan råda bot på det.

    1. Skönt att höra att det finns fler som inte har hunnit med Ekman ännu.. 😉 Det verkar som att vi har en hel del bra läsning framför oss.. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.