Tematrio: Fortfarande oläst

TematrioDen här veckan följer Tematrio upp ett tidigare avhandlat tema om olästa författare. ”Berätta om tre författare ni ännu inte läst, men har lust att läsa!”

Förra gången frågan var på tapeten så lyfte jag fram Kerstin Ekman, Karl Ove Knausgård och Doris Lessing. Sedan dess har jag läst Guds barmhärtighet och läser gärna mer av Ekman. Hypen kring Knausgård har väl lagt sig vid det här laget och jag har inget direkt sug efter att läsa någon av hans böcker längre. Återstår alltså Doris Lessing, som fortfarande finns på min olästa-lista.

Ny på listan är Margaret Atwood. Jag har på känn att jag kommer att gilla hennes böcker. Hon skriver väl mycket om kvinnoöden och feminism? Jag brukar alltid falla för den typen av böcker.

Jag börjar också bli lite sugen på att läsa någon av de där kända ryssarna.. Fjodor Dostojevskij kanske? Jag har hört mycket bra om Brott och straff, men sidantalet är såklart avskräckande. Finns den som e-bok?!


Kommentarer

8 svar till ”Tematrio: Fortfarande oläst”

 1. Brott och straff har jag hemma och jag har inte avslutat boken! Huu…tung bok;).

  1. Tung som i ”väger mycket”..? 😉

 2. Jag har inte läst en enda men har Doris Lessing i min bokhylla, en tunn bok.
  Mia

  1. Aha. Vilken bok har du? Låter trevligt att boken är tunn. Jag gillar tighta, små berättelser.

 3. Knausgård är så långt från min intresselista som man kan komma tror jag..

  1. Hehe. Vadå då? Han var ju rysligt poppis för något/några år sedan.. Nu hör man inte så mycket om honom. 🙂

 4. Doris Lessing är den enda här som jag inte läst.

  1. Vad tycker du om de andra då? =)

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.