Piller på villovägar

En del böcker har verkligen timing. Nyligt har det diskuterats i medierna om falska läkemedel, som säljs på svenska apotek och på nätet. Boken Sjukt begär av debuterande Magnus Jahnsson handlar om den organiserade brottsligheten kring läkemedel. Om boken:

I en fabrik i den lilla staden Arbois i östra Frankrike befinner sig apotekaren Felix Larson. Han ansvarar för ompackningen av en sändning med insmugglad hivmedicin. Hur och varför hamnade Felix – en plikttrogen ensamvarg – mitt i en kriminell och farlig verksamhet? Från Östeuropa följer den hänsynslösa hjärnan bakom smugglingen, Hristo Jankov, hur hans välplanerade operation spårar ur. Något han inte tänker tillåta.

Samtidigt på Södersjukhuset har läkaren Kattis Melin varit tvungen att meddela ännu en hivsmittad patient, Erik Berg, att bromsmedicinerna inte fungerar. Kattis blir oroad när Erik berättar att han drabbas av skrämmande biverkningar av sin nya medicin. Vad är det egentligen som händer?

Kattis beger sig iväg för att leta efter svar men finner bara fler frågor.

Det känns som en väldigt intressant och tankeväckande bok! Författaren har jobbat i läkemedelsbranschen i många år och har säkert mycket att berätta om hur det går till bakom kulisserna.


Kommentarer

2 svar till ”Piller på villovägar”

  1. Den här vill jag läsa 😀

    1. Kul! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.