Hundraåringen fortsätter med Hundraettåringen

Det räckte tydligen inte med en bästsäljande feelgoodroman och en publiksuccé på biograferna. Lite mer pengar vill man tydligen mjölka ur Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, för nu filar Måns och Felix Herngren på en uppföljare med arbetsnamnet ”Hundraettåringen”. Den här nyheten släpptes tydligen redan förra året, men det gick mig förbi. Nu såg jag att Aftonbladet har skrivit några rader om handlingen:

”Den hundra år gamla huvudkaraktären Allan Karlsson befinner sig på Bali men ger sig ut på en ny resa runt världen och tillbaka till Sverige.

I filmen flyr Allan från skulder och jagas av CIA samt en chef från ett läskföretag.”

Låter som en typisk pajig familjefilm. Men vad vet jag…

Usch vad jag är negativ. Men kan inte bra berättelser bara få vara bra berättelser? Kan inte författare och filmmakare inte bara våga lämna succéer bakom sig och göra något nytt? Något som känns lite mindre krystat och lite mer äkta och genuint?

Nåja. Jag hoppas såklart att filmen går bra. Jag är knappast filmens målgrupp, men det finns säkert många familjer som kommer att gå och se den här rullen och uppskatta den. Och både författarna och filmmakarna kan väl skratta sig hela vägen till banken medan jag sitter och surt tittar på smala dramafilmer. Hehe.

När jag ändå pratar om filmatiseringar… Visst vet ni att den omåttligt populära romanceromanen Livet efter dig snart blir film? Den verkar ha premiär den 10:e juni i Sverige.


Kommentarer

2 svar till ”Hundraåringen fortsätter med Hundraettåringen”

  1. Jag håller helt med om att alla dessa uppföljare är tröttsamt. Det är så uppenbart att det handlar om att försöka pressa ut lite mer pengar ur ett framgångsrikt fenomen. Uppföljarna har dessutom oftast rätt urvattnade versioner av den första boken eller filmen eller rent av en upprepning av exakt samma historia bara det är man bytt miljö.

    1. Ja, exakt! Det är väldigt genomskinligt vad det är man är ute efter och hittills har jag inte direkt sett NÅGON bra uppföljare. 😮 Det är så synd att det ska vara så svårt att hitta på något.. nytt. Kommer det en till Ove-film blir jag tokig! 😉

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.