Dansa på min grav: Ett liv och en död i fyra delar…

Hal, 16 år, har nyligen flyttat till den engelska kusten med sina föräldrar och han har inte fått några närmare vänner. Sedan han var liten har han drömt om att ha en riktig vän, en blodsbroder, men någon sådan har aldrig dykt upp.

Så träffar han Barry, som är arton år och jobbar i sin familjs skivbutik. Han och Hal finner genast varandra och deras vänskap utvecklas till något mer än bara vänskap.

Hal är glad över att han har träffat Barry, men när de en dag bråkar slutar det med att Hal springer sin väg och Barry följer efter på sin motorcykel. Strax därpå sker en olycka och Barry avlider.

Efter vännens död börjar Hal att dansa på Barrys grav och detta gör han inte bara en gång utan två gånger. Den andra gången åker han fast för gravskändning.

Boken handlar om varför Hal gjorde som han gjorde. Det är lång bok om ett allvarligt ämne. Konstigt nog är den, trots det allvarliga med det hela, väldigt rolig. Vid åtskilliga ställen skrattar man högt och ändå är det en viktig bok om sorg. Det var en mycket bra bok. Klart läsvärd!