Fler tråkiga vykort

Jag har redan en bok med såväl tråkiga, som kitchiga vykort. Nu har Jeppe Wikström, som samlat vykorten till den tidigare samlingen, utkommit med en ny vykortsbok. Även här utgörs bilderna främst av bilder från 50- och 60-tal, årtionden då man var stolt över allt från vattentorn och varuhus till bostadsområden och tyckte att dessa motiv passade på vykort. Man blir glad av att bläddra i sådana här böcker och visst kan man skratta, men man kan också reflektera över vad som har hänt i samhället och var stoltheten kom ifrån. Mycket trevlig bok och skönt att det fortfarande finns flera trista vyer från min stad, Umeå, att njuta av.

Du hittar boken hos bl.a. Adlibris och Bokus. Några andra som skrivit om Fler tråkiga vykort är: dagensbok.com och Upplevt.


Kommentarer

4 svar till ”Fler tråkiga vykort”

 1. Mysig bok ju!

  Sv: Åh, det första jag tänkte på efter din kommentar är att du måste ha en jättemassa böcker om du inte hittar dem om du ställer de i färg ordning! Underbart!

  1. Ja, jag gillar boken. 🙂
   Jag har en hel del böcker, men de flesta har jag faktiskt ställt i mina föräldrars färgsorterade hyllor.. I mina egna hyllor (som också är färgsorterade) går det lättare att hitta.. Men nog hade det varit ännu lättare om de var sorterade som på ett bibliotek eller så.. 😉

 2. En bok om vykort? ;0

  Du har mer bibliotekskort än mig och du samlar inte ens? :0 Nej men det är förståeligt, jag började trots allt samla alldeles nyss 😀

  1. Nu har jag 3 vykortsböcker. Det kanske kan bli en samling. 😉

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.