Snygga klassiker i pocket

Bonnier fortsätter att ge ut snyggt förpackade pocketklassiker. Jag har redan uppmärksammat den kvartett som kom ut för ett år sedan och nu är det alltså fyra nya som finns ute i butikerna. Det kom även ut ett gäng i januari, som jag har missat. Snygga allihop! Jag har läst ett par av titlarna faktiskt: Bonjour tristesse (en riktigt stor besvikelse faktiskt, för den tilltalade mig inte alls och titeln..? Ett moln på min himmel var vad den hette en gång i tiden och jag fattar inte alls varför den på senare år har bytt namn) samt Frukost på Tiffanys (inte heller en favorit, åtminstone inte novellen som gett samlingen sitt namn). Spontant är det ingen av de övriga titlarna som känns som ”måste läsa” just nu. Har du läst någon av dem?

Jag läser inte så många klassiker som jag vill tro att jag gör… Men det vore naturligtvis kul att ta sig tid till att läsa fler böcker som har stått emot tidens tand. Det måste ju finnas en anledning till att böcker blir klassiker, eller hur?

Undrar förresten om de fyra understa pocketböckerna har svarta sidor, som det ser ut på bilderna? Gargoylen är den första pocket jag har sett med svart sida och den är verkligen på min topplista över snygga böcker (själv läste jag dock den betydligt mindre upphetsande inbundna utgåvan :P).


Kommentarer

5 svar till ”Snygga klassiker i pocket”

 1. Svarta sidor är riktigt snygga tycker jag 🙂

  1. Jag håller med! Men man ser de inte så ofta.. Och inte så många andra färger heller… Det kanske är för dyrt..?

 2. Sv: Ja, det börjar bli en del 😉 Tack! 🙂

 3. Jag har läst ”Bror och syster” av George Eliot och tyckte att den var riktigt bra! Det är en sån där typisk ”feminin”, brittisk 1800-talshistoria med kärlek och bahytter. =)
  Kul att klassiker ges ut på nytt med fina omslag förresten. Tror att det kan locka till sig nya läsare som annars har uppfattningen att alla klassiker är tråkiga.

  1. Då ska jag ta med mig det boktipset. 🙂
   Jag tror precis som du att det är bra att komma ut med fräscha utgåvor av klassiker. Tröskeln är hög för att få till ett bibliotek och låna ett gammalt dammigt exemplar..

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.