Nästa Tropper

Det var inte länge sedan jag läste Jonathan Troppers Sju jävligt långa dagar. Jag tyckte den var både rolig och vasst skriven, även om den kanske var lite väl sexfixerad. Det är inte alltid jag läser något nytt av samma författare så tätt inpå, men nu är det faktiskt dags för nästa Tropper:
Nästa bokcirkelbok i Picket & pocket är nämligen Konsten att tala med en änkling av samma författare. Jag har läst några sidor och kan känna igen en del från hans andra roman, men vi får se hur den känns när den är utläst. Ibland kan man faktiskt bli lite mätt på en författare. Jag läste t.ex. en hel drös John Irving-böcker under en period, men när karaktärerna bara började kännas som varianter av karaktärer jag redan träffat på i tidigare böcker så kändes det som att jag var lite färdig.


Kommentarer

6 svar till ”Nästa Tropper”

 1. Personligen gillade jag den här bättre än Sju jävligt långa dagar. Humorn i kombination med allvaret passade mig bättre

  1. Det låter lovande. 🙂
   Jag tyckte i och för sig att Sju jävligt långa dagar var nog så tragiskt – både sorgearbete efter en far och en separation.

 2. Vad kul! Jag har läst ett kapitel (för tre månader sen) men så kom någon annan bok emellan. Äntligen ska den få fortsätta!

  1. Det var länge sedan! Börjar du från början? Jag blir alltid lite velig när jag har låtit en bok vila ett tag. Jag brukar oftast fortsätta där jag var, men efteråt brukar jag ångra att jag inte hade inledningen färskt i minnet.

 3. Jag har läst ut den här redan. Det gick väldigt fort, precis som Sju jävligt långa dagar. Du kommer definitivt känna igen stilen. Det är i samma anda. Få se om du tycker det blir för mycket nu när du läser dem så tätt inpå varandra.

  Själv så tänkte jag bara: ”Ännu en otroligt bra bok av Tropper!”

  1. Oj, det var raskt marscherat. 🙂
   Och jo, visst känner jag igen stilen.. Jag blandar nästan ihop karaktärerna, till och med(!). Men jag gillar faktiskt båda böckerna än så länge och jag ser fram emot att diskutera dem.. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.