Tror inte att storleken spelar så stor roll

Jag läste hos Svensk bokhandel att Konkurrensverket kommer att fördjupa sin undersökning av Bonniers köp av Pocketshop. Bakgrunden är att det finns en farhåga att branschen kommer att bli mer likriktad och att andra förlag kommer att ha svårare att få ut sina böcker ifall Bonnier kommer att premiera sina egna titlar. Personligen tror jag inte att det är någon större fara, men det är väl bra att de kollar närmare på fallet.

Själv tycker jag mig tvärtom märka att det finns många mindre förlag som poppar upp och kommer ut med intressanta titlar som får stor spridning. Det märktes ju inte minst när nomineringarna till Stora ljudbokspriset tillkännagavs och en majoritet av de nominerade visade sig komma från lilla A nice noise.

Några av de mest diskuterade böckerna på sociala medier och bloggar är dessutom, såvitt jag kan bedöma, Jellicoe Road, utgiven av uppstickaren X-publishing, Little Bee, som ges ut av Brombergs och Agaat från Weyler förlag.

Jag tror och hoppas att det som i slutändan räknas är att boken är bra, inte att det är en gigant som står bakom bokhandlarna som kränger boken.

Själv har jag förresten inte läst någon av ovan nämnda titlar, men oj, vad jag ser fram emot att göra det!

av Bokblomma

Läser och bloggar om böcker!

6 kommentarer

    1. Ja, visst är de. De är mycket större än bara de förlag som man hör på namnet att det hör till.. Men, som sagt, det finns ju många bra böcker som kommer ut på andra förlag och som det också går bra för. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.