Tematrio: Halloween

Nu har ju halloween redan varit, men… Jag kör på med gamla Tematrios. Den här gången med tema halloween: Berätta om tre skrämmande bra romaner eller noveller!

Bäst i skräckgenren är helt klart John Ajvide Lindqvist. Jag brukar till och med tycka att han borde överge skräck och fokusera mer på människor och relationer, som han skriver så insiktsfullt om. Låt den rätte komma in är en av hans bästa.

En bok som jag fick leta länge efter på bibblan är Främlingen i huset. Den stod nämligen inte bland vanlig skönlitteratur, utan återfanns i en speciell hylla med skräck (visste inte att den fanns!). Om den var läskig? Inte alls! Men bra!

Som tredje bok nämner jag en novell som jag läste nyligt: Selma Lagerlöfs Frid på jorden. Det är en kort, men bra novell som handlar om övergrepp och hämnd.


Kommentarer

4 svar till ”Tematrio: Halloween”

  1. Har precis läst Låt den rätte komma in. Gillade den skarpt men tyckte inte den var så otäck. Däremot tyckte jag Främlingen i huset var läskig.

    1. Den är nog den minst läskiga romanen av John Ajvide Lindqvist faktiskt, men det tycker jag är ett plus.. Jag tyckte inte att Främlingen i huset kvalade in till att vara en spökhistoria ens. 😉 Hehe. Så olika det kan vara!

  2. Har inte läst någon av dina!

    1. Då bör du absolut läsa någon av dem. 😉 Låt den rätte komma in är jättebra.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.