Andra världskriget pågår när katten Lord Gort bestämmer sig för att återfinna sin människa. Hennes människa är stridsflygare och befinner sig för tillfället mycket långt från den engelska stad, där Lort Gort bor med sin människas fru och barn. Resan hon har framför sig är alltså mycket lång, men hon är fast besluten att nå fram.

På den långa väger stöter hon på många människor, som hon både hjälper och blir hjälpt av. Bland annat fungerar hon som en lyckobringande maskot på en järnvägsstation och en flygplats, hon får en deprimerad änka på fötter och hon räddar många liv i det sönderbombade Coventry. Men kommer hon någonsin att nå fram till sin älskade människa, Geoffry?

Det här är en spännande bok om en katts långa resa. Samtidigt berättar den om kriget från en lite udda vinkel. Det här är en bok som man lär sig mycket av, samtidigt som den berättar en mycket fin berättelse om en katt.


Kommentarer

Ett svar till ”Krigskatt”

  1. […] tonåren läste jag finfina Krigskatt, som handlar om en katt som vandrar mot sin människa, rakt genom ett bombdrabbat Storbritannien […]

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.