Mattias Klum kan förklara så att andra förstår

Känner ni till Begriplighetspriset? Det är ett pris som delas ut av kommunikationsbyrån Publik till ”en person som lyckats förklara ett svårt och viktigt ämne så att andra förstår. I år har priset gått till fotografen Mattias Klum, som jag har följt i SVT:s Fridlyst under hösten. I serien har han tillsammans med kändisar gjort mer eller mindre symboliska projekt för att synliggöra utrotningshotade arter, som tigrar, hajar och elefanter.

Jag gillar Mattias Klum och hans engagemang för ödesfrågor, som frågan om en hållbar utveckling, så jag tycker såklart att det är jättekul att han har uppmärksammats med detta pris. Jag har också fått upp ögonen för hans senaste bok, som han har skrivit tillsammans med Johan Rockström:

”Vår tid på jorden är en bok som skrivits främst för att inspirera och vägleda oss till att agera, då mänskligheten står inför en vändpunkt i vår historia och för jordens tillstånd. Förord skrivet av President Bill Clinton.”

Schyst! Det här verkar vara en bok i min smak och en bok som gissningsvis skulle kunna fungera som ett välbehövligt wake up-call till de som inte inser allvaret. Synd att dessa sällan läser böcker…


Kommentarer

2 svar till ”Mattias Klum kan förklara så att andra förstår”

  1. Jag lånade denna på biblioteket, men började tyvärr kolla i den några dagar innan den skulle lämnas tillbaka. Blev sugen på att läsa mer än jag hann göra. Tyvärr är ju en sån här stor o fin bok lite för dyr för in plånbok… men detta skulle va en fin bok att ha i sin ägo.

    1. Ja, fotoböcker brukar kosta en hel del..
      Du får köa den på bibblan ingen. 🙂 Det kommer jag göra!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.