Noveller i Spotify


Åh, vad glad jag blev när jag hörde att Novellix har släppt några av sina noveller på Spotify. Det här är, mig veterligen, det första försöket att lansera ljudböcker på Spotify, där det sedan tidigare bara har funnits musik och några podcasts. Strömmade ljudböcker finns redan tillgänglig via tjänster som Storytel, men det är ju en separat tjänst, vilket höjer tröskeln för att prova, åtminstone för mig.

Nu, däremot, lyssnar jag gärna på Jens Lapidus Heder, Jonas Karlssons Spår i snön, Karin Ströms Stamtavla och Wille Crafoords Gloria. Hoppas att fler titlar kommer.

Jag gillar verkligen Novellix kreativa och nytänkande metoder för att sprida sina böcker. Jag hoppas dock att det inte bara är ett kortlivat experiment, utan att fler förlag vågar prova. Det förutsätter förmodligen att man når ett bättre avtal om ersättning. Tydligen får Novellix endast 5 öre per lyssning och spår, vilket ju verkligen är småpengar, som möjligen är en rimlig ersättning om det vore låtar det handlade om, och inte ljudböcker som man bara lyssnar på en gång.

 

Bokens/böckernas författare:


9 svar till “Noveller i Spotify”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.