Noveller i Spotify

Åh, vad glad jag blev när jag hörde att Novellix har släppt några av sina noveller på Spotify. Det här är, mig veterligen, det första försöket att lansera ljudböcker på Spotify, där det sedan tidigare bara har funnits musik och några podcasts. Strömmade ljudböcker finns redan tillgänglig via tjänster som Storytel, men det är ju en separat tjänst, vilket höjer tröskeln för att prova, åtminstone för mig.

Nu, däremot, lyssnar jag gärna på Jens Lapidus Heder, Jonas Karlssons Spår i snön, Karin Ströms Stamtavla och Wille Crafoords Gloria. Hoppas att fler titlar kommer.

Jag gillar verkligen Novellix kreativa och nytänkande metoder för att sprida sina böcker. Jag hoppas dock att det inte bara är ett kortlivat experiment, utan att fler förlag vågar prova. Det förutsätter förmodligen att man når ett bättre avtal om ersättning. Tydligen får Novellix endast 5 öre per lyssning och spår, vilket ju verkligen är småpengar, som möjligen är en rimlig ersättning om det vore låtar det handlade om, och inte ljudböcker som man bara lyssnar på en gång.

 


Kommentarer

9 svar till ”Noveller i Spotify”

 1. […] Framför allt det finns det böcker på engelska, men det finns också några svenska böcker. Som jag bloggade om redan för typ fyra år sedan så finns det t.ex. ett antal noveller från förlaget Novellix på […]

 2. […] har lyssnat på några novellixer på Spotify (det finns fyra uppe) och har några i pappersformat i bokhyllan. Gillar konceptet! Måste bara ta […]

 3. […] lite lättare. Här är i alla fall några jag har hittat (främst noveller från Novellix, som jag har skrivit om tidigare). Jag förstår att det inte är hållbart att lägga upp ljudböcker på Spotify, för […]

 4. […] jag noterat tidigare finns det redan nu ett antal noveller att lyssna på i Spotify. Nu kan vi också se fram emot den första roman som kommer att gå att lyssna på hos den […]

 5. […] Hans Christian Andersen. Berättelsen heter Talgljuset och har legat gömd i en arkivlåda. Tydligen är det en väldigt, väldigt tidig text, ”närmast ett skolarbete”, och vi lär inte kunna se fram emot en utgivning… Men visst är det en spännande […]

 6. Oj, måste in och stödlyssna!

  1. Gör det! 😀

 7. Svar: Nej Colombos Granne och Natalie har inte samma författare.

  1. Okej! Vet inte vad jag fick det ifrån. :p
   Jag vill hur som helst läsa båda böckerna!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.