Mysteriet i natten

Mysteriet i natten - R.E. ToresenTerese ska tillbringa sommarlovet hos moster Pia i hennes stora hus. Hon tycker att det känns skönt att komma bort hemifrån, där hon ideligen påminnas om den hemska olyckan, då hennes älskade häst blev tvungen att nödslaktas.

Terese har ridit sedan hon var fem år och har alltid älskat hästar, men nu har hon bestämt sig för att inte titta åt dem något mer. Det är inte lätt. Pias närmsta granne är nämligen en ridskola.

Ridskolan har gått i konkurs och de nya ägarna ska ta över den om tre veckor. Under tiden bor Randi, Anne och Mette i huset, som hör till ridskolan, och tar hand om hästarna, men efter en vattenläcka kan varken Mette eller Anne bo i huset. Istället låter Pia de båda tjejerna bo hos henne. Att ha de två hästtokiga tjejerna i huset gör det ännu svårare för Terese att glömma bort hästarna, men det är inte det enda problemet.

Det händer mystiska saker hela tiden. Varje natt hörs konstiga ljud och ibland syns det konstiga ljus också och vem är det som är så fräck att han snor både täcken och kläder från klädstrecken och tar matkassar kvarglömda vid cykeln? Varför byter hästarna hagar då och då, när ingen människa har flyttat på dem? Och vad är det för problem som Anne har hemma?

Det här är en spännande hästbok med ett rätt oväntat slut. Gillar man hästböcker tycker man förmodligen om den här boken. Den är illustrerad med foton, vilket är rätt kul.