Vibeke Olsson får medalj

Förra året fick ”Alfons mamma”, Gunilla Bergström, medalj för sitt författarskap. Här om veckan offentliggjordes det ett gäng nya personer som kommer att tilldelas medalj. En av de är författaren Vibeke Olsson. Det var ju fantastiskt roligt att höra. Bara boken Molnfri bombnatt gör att hon är väl förtjänt av utmärkelsen. Inte läst den? Gör det! Det är bland det bästa jag läst i genren ”böcker om andra världkskriget”. Litteris et Artibus heter för övrigt den kungliga medaljen och den tilldelas för konstnärliga insatser. Själv hoppas jag på att tilldelas NOR-medalj om 27 år. Nit och redlighet i rikets tjänst. Hehe.

Molnfri bombnatt - Vibeke Olsson


Kommentarer

6 svar till ”Vibeke Olsson får medalj”

  1. Jag läste Molmfri bombnatt för ganska många år sedan och den är fortfarande en av de bästa böckerna som jag någonsin läst.

    1. Roligt! Den är verkligen tänkvärd och intressant.

  2. Det är hon väl värd!

    1. Håller med! 🙂

  3. Åh vad kul! Jag har läst Molnfri bombnatt, böckerna om Ulrike och kriget, serien om Sabina och romarriket, och nu senast böckerna om Bricken, alla mycket läsvärda!

    1. Då har du läst många fler än vad jag har gjort. 🙂 Men jag ska absolut läsa fler än Molnfri bombnatt!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.