Nytt från Hosseini i sommar

Igår skrev jag om Johan Theorins kommande bok: Rörgast, men det finns fler intressanta titlar i Wahlström & Widstrands utgivning att se fram emot. Vad sägs om en ny av Khaled Hosseini (Tusen strålande solar, Flyga drake). Den nya boken, med titeln Och bergen svarade kommer redan i sommar. Förlaget skriver:

”I den fattiga lilla byn Shadbagh i Afghanistan säljer Sabor sin fyraåriga dotter Pari när han inte längre kan försörja sin växande familj. Pari och hennes bror kommer för alltid att känna saknaden av varandra, och den dag de äntligen möts igen är det kanske redan för sent …”

Den påminner säkert starkt om de två tidigare romanerna… Det hör man ju redan på baksidestexten. Men! Spelar roll. En god bok är en god bok. Jag har höga förväntningar. 🙂

Tusen strålande solar - Khaled HosseiniFlyga drake - Khaled Hosseini

(Om det hade funnits bilder tillgängliga på framsidan till Och bergen svarade, så hade jag gärna visat hur den kommer att se ut.. 😉

Kommentarer

9 svar till ”Nytt från Hosseini i sommar”

 1. […] vilken bok som hittat hem till mig! Jag skrev ju om Khaled Hosseinis nya redan på den tiden när det inte ens fanns en framsida på pressidorna. Nu […]

 2. Jag har tvekat ang Tusen strålande solar länge. Vill inte vara arg och gråta igenom boken;). Men ska nog ta och låna den snart.

  1. Hehe. Jadu, det är en bok som väcker känslor. Men läsvärd är den!

 3. Profilbild för Lisa Jansson
  Lisa Jansson

  Härligt med en ny bok av Hosseini, jag tyckte väldigt mycket om de två andra.

  1. Jag tyckte också att de var bra. 🙂

 4. Otroligt starka böcker. Det ska bli intressant att läsa mer av honom. Igår såg jag faktiskt filmen Flyga drake som ju också är jättebra.

  1. Åh, det påminner mig om att jag borde se den! Jag tror jag har undvikit den för att det känns som att den kan bli lite väl jobbig att titta på; många tunga scener.

 5. Den kommer jag absolut att läsa! Älskade Tusen strålande solar!

  1. Ja, den är verkligen bra! Vad tyckte du om Flyga drake då?

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.