Tematrio: Sportlov

Tematrio - SportlovLyran bjuder på en riktig utmaning i veckans Tematrio: temat är nämligen sport. Berätta om en bok där någon sport, idrott eller ett sportintresse har en betydande plats! (OK, det blir godkänt om ni kan hitta böcker där sport överhuvudtaget omnämns.)

Jag är svårt ointresserad av sport. Jag kan inte med sport. När det går på TV så börjar det, med några få undantag, krypa i hela kroppen av rastlöshet. Såhär års händer det att TV:n står på i fikarummet på jobbet och visar vintersport. Finns det något tristare? Jag brukar gå tillbaka till kontoret om jag märker att folk titta på sport i fikarummet… Det är så osocialt, ointressant och segt..!

I Stallkompisarböckerna finns det i alla fall en del hästsport; framför allt gymkhana; om jag inte minns fel. Böckerna finns det nog inte så stor anledning att läsa (om), men de hör absolut till mina favoriter från tiden när jag slukade hästböcker.

I Älskade syster, som är en av mina favoriter från Joyce Carol Oates, är det en dysfunktionell familj som står i centrum. Den yngsta dottern hetsas till att bli en duktig konståkare. Tills hon en dag hittas död.

I ungdomsboken Hoppet kretsar handlingen till kärlek och vänskap. Både orientering och höjdhopp förekommer, men jag minns mest allt annat ur boken. 😉


Kommentarer

10 svar till ”Tematrio: Sportlov”

 1. Profilbild för åsa m r
  åsa m r

  Min trio är grabbig, ta Zlatan-boken och Patrik Sjöbergs ”Det du inte såg” och lägg till någon av Max Lundgrens böcker om Åshöjdens BK.

  1. Jag skulle gärna läsa både Zlatanboken och Patrik Sjöbergs biografi. 🙂

 2. Älskade syster låter som en bok för mig!

  1. Jag tyckte den var bra. Det är en riktig tegelsten, men jag läste ut den på några dagar. Jag älskar Oates romaner!

 3. Två i din trio låter bra, ska kolla upp dem 🙂

  1. Jag rekommenderar särskilt Älskade syster. Eller vad som helst av Oates. 🙂

 4. Har inte läst någon av dessa!

  1. Då är Älskade syster ett tips. Jag gillar verkligen Joyce Carol Oates.

 5. Älskade syster har jag i bokhyllan oläst, hoppas mycket på den! 🙂

  1. Då har du något bra framför dig! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.