Pocketfodral utan Horn

Josefin tipsade mig om att skaffa ett pocketfodral för att åtgärda problemet med den extremt fula framsidan till bokcirkelboken Horn av Joe Hill. Till slut beställde jag mig ett pocketfodral, men sedan gick jag ändå och lånade boken på biblioteket och där fanns den bara i en otymplig inbunden utgåva. Känner mig ändå nöjd med mitt inköp. Det är faktiskt riktigt snyggt och praktiskt med pocketfodral. Särskilt bra är det för sådana som mig som helt obrydd trycker ned pocketböcker i en väska tillsammans med läckande vattenflaskor, svettiga träningskläder och typ en dator som trasar sönder framsidan. I den proceduren brukar alltid bokmärket fara ut, dessutom. Med pocketfodral hålls boken ihop och det finns ett bokmärkesband därinne. Tjusigt.

Pocketfodral

Vad gäller Horn så har jag hittills läst kapitel 1, vilket är ca ett stycke långt… Får se hur långt jag kommer. Är rätt upptagen de kommande veckorna och tror inte att det finns någon tid för läsning. Men jag hoppas på att få lite lästid i påsk i alla fall. Jag tror att Horn är riktigt spännande, så kanske kan jag göra ett ryck och läsa ut den då.


Kommentarer

12 svar till ”Pocketfodral utan Horn”

 1. Jag har flera pocketfodral. 3 lite mer rejäla och sedan några vanliga plast från Pocketshop (fördelen med de i plast är att man se de fina omslagen samtidigt som man skyddar boken). Som du säger är de superbra när man ska stoppa ner en bok i väskan. Enda nackdelen är att de stora pocket (vanlig bland engelska) får inte plats i dem. Vi har dock ett fodral i plast från Pocketshop för det.

  Till min fråga! (Glömde helt bort när jag började prata om mina egna saker) Vart har du köpt ditt fodral?

  1. Du verkar vara rutinerad när det gäller pocketfodral. 🙂 Det här är mitt första.. 😉 Jag hittade det på CDON faktiskt. Vad som kanske inte framgår av bilden är att det är fuskskinn. Vill man ha ett riktigt skinn så såg jag en massa sådana när jag googlade på ”pocketfodral”, men jag blev lite snål när jag skulle beställa. 😉

 2. Det där är vad jag kallar fodral! Rejält och ett som man inte tappar bort. När jag har tappat bort mitt nya (mitt förra lånade jag ut på en bussresa och sen dess är det borta) ska jag hitta ett lika snyggt! 🙂

  1. Tack!
   Tur att det inte var boken du tappade bort i alla fall.. 😉

 3. Profilbild för Lisa Jansson
  Lisa Jansson

  Jag visste inte att det fanns pocketfodral. Ditt är väldigt snyggt, verkar vara en praktisk grej!

  1. Tack, jo, det är riktigt praktiskt faktiskt.

 4. Jag har också funderat på pocket fodral. Men alltid undrat om dom har resor (?) i ryggen som gör att den passat både tunna och tjocka böcker. Har den det?

  1. Jag vet nog inte riktigt vad som menas med resor, men boken sitter stadigt i och med att hela pärmarna är instuckna i fodralet och då upplever jag det som att det inte spelar så stor roll om ryggen sitter perfekt eller lösare. Boken på bilden är en riktig tegelsten. Det går bra att ha normaltjocka böcker också. Är boken riktigt tunn (tex novell) funkar den nog mindre bra, för då blir det svårt att trä i boken utan att knäcka ryggen.

   1. Jag menade resår. Haha. Snacka om att jag fick hjärnsläpp då jag skrev och inte kunna komma ihåg hur resår stavas. 😛

    Ja men om det passar de flesta pocket böcker så får jag kanske köpa mig en och testa. 🙂

    1. Haha. Nu känner jag mig lite dum som inte fattade alls vad du menade.. 🙂 Det är ingen resår i mitt fodral, men jag tror det kan vara värt att testa det ändå. Har inte haft mitt så länge, men det känns som att det rymmer pocket med lite olika tjocklek.

 5. Jättesnyggt fodral!!

  1. Tack! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.