Några nya bokklubbsböcker

Jag tror att jag ska sluta kalla jobbets bokklubb för bokcirkel, för bokcirkel känns mer som att man faktiskt träffas och diskuterar/analyserar en bok och det gör vi faktiskt inte i särskilt stor utsträckning på jobbets bokträffar. Det är mer ett forum för att äta sushi och prata om böcker i största allmänhet och ge lite boktips, vilket är nog så trevligt, det också. Träffarna brukar avslutas med att vi röstar bland några bokförslag och väljer ut 2-3 titlar. I slutändan är det helt valfritt att läsa dem och normalt sett har alla läst olika böcker, eller kanske inga. Den här gången valde vi En man som heter Ove, Jag lever, pappa samt Ögonblicket.

En man som heter Ove - Fredrik Backman Jag lever, pappa - Siri Sønstelie, Erik Sønstelie Ögonblicket - Douglas Kennedy

Jag kommer absolut att läsa En man som heter Ove, för jag har hört så mycket bra om den. Den verkar vara både rolig och gripande och lite lagom lättsam. Jag lever, pappa är en bok om händelserna på Utøya – garanterat gripande på ett annat sätt, men jag är inte så säker på att jag vill läsa den för det. Får se hur jag gör med den saken. Den tredje boken beskrivs som en ”episk kärleksroman”. Ni som känner mig kanske förstår hur opeppad jag är på just den boken. 😉 Men, jag kanske borde läsa den, just därför? Vidga vyerna…

Har ni läst någon av böckerna?


Kommentarer

8 svar till ”Några nya bokklubbsböcker”

 1. Jag köpte En man som heter Ove på bokrean och ser verkligen fram emot att läsa den.

  1. Roligt att den var på rean redan i år. Den är ju faktiskt hyfsat ny. 🙂

 2. Vi har en bokcirkel, där vi köper böcker som vandrar runt, ja det finns alla olika sätt.
  Men så småningom kommer jag få boken En man som heter Ove.
  Mia

  1. Aha. Spännande upplägg! Diskuterar ni böckerna sedan på något sätt? Måste vara lite svårt att få igång bokprat när man inte läser böckerna samtidigt.. 🙂

 3. Låter som att er ”bokcirkel” fungerar lite på samma sätt som den på mitt jobb … Men det är ju trevligt även om det kanske inte alltid blir så mycket bokprat! 🙂 En man som heter Ove rekommenderar jag absolut.

  1. Kul att du gillade En man som heter Ove! Jag tycker att bokklubbsträffarna på jobbet är jättetrevliga, men det känns bra att ha någon mer bokcirkel att vara med i faktiskt.. För det är kul skoj att diskutera böcker också.. 😉

 4. Jag har läst En man som heter ove och den är huuuuur bra som helst! Även om titeln eller baksidestexten inte känns så lockande så ska man inte underskatta Mister Backmans förmåga med språket 🙂

  1. Jag har höga förväntningar..! 🙂 Synd att just den boken är köad på bibblan..

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.