Bok om matmyter

Det finns många myter om mat… Jag blir alltid lika trött när jag hör enskilda livsmedel lyftas fram som ”nyttiga”. Bara en sådan sak! Nyttiga? För vem? Tillsammans med vilka andra livsmedel? Hur mycket? Det finns så många onyanserade och dumma påstående kring mat…

Jag såg att den snart kommer ut en hel bok om matmyter, skriven av Stephan Rössner. Jag hoppas att den innehåller vettiga referenser.. Men bara att döma av innehållsförteckningen så verkar den riktigt rolig och intressant. Där finns myter som:

”Man blir mer full om man blandar olika sorters alkohol.”
”Man somnar bra av ett glas varm mjölk.”
”Barn blir hyperaktiva av socker.”
”Det finns plastkulor i bordsmargarinet.”
”Fruktsocker är nyttigare än vanligt vitt socker.”

Myter om mat - Stephan Rössner


Kommentarer

4 svar till ”Bok om matmyter”

  1. jag somnar bra av ett glas varm mjölk… i Finland säljs nattmjölkad mjölk, som innehåller melatonin, ett hormon som finns naturligt i kroppen, nivån ökar vid mörker och är som högst på natten. Och man sover bättre av mjölk som mjölkas på natten….

    1. Coolt. Jag har aldrig hört talas om nattmjölkad mjölk förut.

  2. Det låter mycket intressant
    Mia

    1. Ja, jag är sugen på att läsa den i alla fall. Har dock inte sett den, så jag vet inte om den lever upp till förväntningarna.. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.