Supermat: vägen till ett friskare liv

Idag är det inte precis lätt att veta vad man borde äta. Det finns ungefär lika många ”superdieter” som människor och den ena dagen påstår någon att det är bra att vräka i sig stora mängder fett och nästa dag lyfts mättat fett fram som en hälsorisk. För egen del, som forskarstudent, föredrar jag verkligen den här typen av böcker, som faktiskt innehåller referenser till vetenskapliga tidskrifter. Det höjer trovärdigheten stort.

Boken är inspirerande och snygg och handlar om ett antal livsmedel som författaren lyfter fram som särskilt hälsosamma. Hon fokuserar främst på fytokemikalier, mikronäringsämnen som samverkar med varandra och har en mycket stor antioxidativ effekt och på så sätt påverkar kroppens åldrande. Det känns jätteintressant! Författaren förklarar enkelt och lättförståeligt hur det hänger ihop, men även en keminörd som jag rycks med. Boken innehåller flera handfasta råd med rekommendationer om hur ofta och mycket man bör äta nyttiga livsmedel som t.ex. apelsiner, choklad(!), fet fisk och olivolja. Skönt med en bok som fokuserar på hälsa och välmående och inte på viktnedgång!


Kommentarer

Ett svar till ”Supermat: vägen till ett friskare liv”

 1. Hej, hej!

  Jag letade efter en gästbok hos dig, men hittade ingen så jag skriver här i stället …

  Om du gillar att leka lite med svenska språket, så har jag längst upp till höger på min blogg lagt in Mister Linky, för RIMMADE NYHETER. Vill du va’ me’?
  Kika in hos mig och kolla vad RIMMADE NYHETER handlar om …
  Trevlig helg till dig från mig!
  / Yvonne

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.