Babel, revisited

Hörrni! Jag börjar verkligen gilla Babel. Nu har jag sett alla säsongens avsnitt (av de som har sänts hittills, såklart). Jonas Hassen Khemiri är den stora behållningen. Jag undrar dock hur det gick till när hans inslag planerades.

Blev alla stackars politiker, reklamare och tidningsmakare tillsagda att inslagen är seriösa reportage om hur det är att jobba med text inom politik/reklam/lokaltidningar? Det verkar nästan så, för alla ger generöst av sin tid och tar hela tiden Khemiri på allvar. De säger aldrig ifrån när han rakryggad säger sin åsikt om saker, även om han kan uppfattas som provocerande. Fick Khemiri tillåtelse att förvränga alla texter och alla besök till att bli ett forum för att att uttrycka sin politiska ståndpunkt? Var det en (o)lycklig slump att Khemiri fick till uppdrag att skriva politisk insändare till just Moderaterna (”Vi lever i ett klassamhälle…”) och skriva en slogan för att marknadsföra Soda Stream (som tillverkas i Israel!!)? Vem vet? Jag tycker det är fantastiska små inslag i alla fall… 🙂 I senaste avsnittet ”råkar” han, apropå en kommentar om att reklambyrån har en ”ljus och fräsch” inredning, anmärka att byrån inte har några mörkhyade anställda. Han är beundransvärd, Jonas Hassen Khemiri.

Khemiri i riksdagen:


Kommentarer

2 svar till ”Babel, revisited”

  1. Tycker också att babel blivit mycket bättre denna säsong, och Hassen Khemiris inslag är verkligen roliga / trevliga.

    1. Jag har inte tittat på Babel förut, så jag har inget att jämföra med. Men just nu är det ett av mina favoritprogram! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.