Det bästa från mitt 2009, del II

Här kommer fortsättningen med de favoriter som jag har läst under året som gått (inte nödvändigtvis böcker som har kommit ut 2009).

Bästa biografi eller verklighetsbaserad bok

Med kallt blod tycker jag var väldigt bra! När jag började läsa denna klassiska bok av Truman Capote, visste jag inte att den var baserad på en verklig händelse och därför slogs jag av att det var en ovanlig deckare. Det kändes som om författaren verkligen hade gått till botten med vad som drev mördarna. Det fick sin förklaring när jag fick reda på att mordet verkligen hade hänt i verkligheten.

Bästa klassiker

Helt klart Alberte och Jakob, som jag läste ut helt nyligt! Oj, vad skickligt Cora Sandel har skildrat hur det kan vara att slitas mellan drömmar och omgivningens förväntningar. Berörande bok! Dock måste jag säga att jag har läst fler bra böcker i den här genren i år, t.ex. Revolutionary Road. Jag kan nog inte hålla mig från att nämna den också…

Böckerna om Alberte - Cora Sandel Revolutionary Road - Richard Yates

Bästa illustrerade bok

Jag har inte läst så många, men jag blir alltid glad av Anna-Karin Eldes böcker, så naturligtvis nämner jag hennes Hej sötnos!. Jag gillar hennes humor!

Hej sötnos! - Anna-Karin Elde

Bästa okategoriserade bok

Haha. Vilken genre! Men jag har faktiskt hela 14 böcker som jag inte vidare har brytt mig om att försöka kategorisera. Här får jag nog nämna flera stycken… Majgull Axelssons Is och vatten, vatten och is gjorde intryck på mig och lockade närmast till sträckläsning. Fritt fall är en bok jag verkligen minns för att den var så ovanlig och så vackert och lite filosofiskt berättad. Och sedan har vi ju Dödgrävarens dotter av Joyce Carol Oates. Oates är alltid Oates och hon är en fantastisk författare. Har man läst mycket av henne känner man dock igen att vissa teman kommer åter och det har nog i det här fallet gjort att boken inte imponerande så fruktansvärt på mig när jag läste den, men jag tycker ändå att den är så bra och läsvärd att jag måste nämna den.

Is och vatten, vatten och is - Majgull AxelssonFritt fall - Juli ZehDödgrävarens dotter - Joyce Carol Oates

Nu återstår bara för mig att önska GOTT NYTT ÅR!


Kommentarer

2 svar till ”Det bästa från mitt 2009, del II”

  1. Kul att några av mina andra favoriter väckte intresse! 🙂

  2. Vad kul att du också tyckte så myket om Is och vatten, vatten och is! Jag ser flera böcker som du läst och tyckt om som jg inte läst! De åker gensast in på min Att-läsa lista!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.