Sagan om konungens återkomst

Sagan om konungens återkomst - JRR TolkienDet kändes lite tröttsamt att påbörja den sista delen i trilogin om härskarringen. Jag har nämligen väldigt svårt för sådana här sega böcker som man kan läsa många sidor ur bara för att upptäcka att man inte ens har läst så noggrant att man uppfattat vad som står i texten man just läst. Det här är verkligen ett praktexempel på en bok som får mig att tappa intresset. Ändå får jag väl säga den här boken var överraskande bra och mycket lättare att ta sig igenom än de två tidigare böckerna i trilogin. Jag vet inte vad detta beror på, men jag kanske skådade ljuset i tunneln eftersom trilogin gick mot sitt slut. Vad vet jag?

I denna sista bok är det dags för det lilla följet av goda hober, alver och andra figurer att slutföra sitt uppdrag: det är dags att förgöra den onda, maktfulla ring som skapats av den onda sidan. Det är också dags att utkämpa det krig som trollkarlen Sauron har rustat för.

För att inte såga boken helt måste jag erkänna att det här är en helt klart spännande bok, som man faktiskt inte ska avskräckas från att läsa. Det här är böcker som man förmodligen inte kommer att läsa ut på några dagar, men när man väl har tagit sig igenom hela trilogin har man också tagit sig igenom några av de mest kända och spridda fantasyböckerna genom tiderna.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.