Tematrio: Oväntat ogilla

Den här veckan handlar Tematrio om ”oväntat ogilla”: Vilka böcker/författare ogillar ni (eller gillar oväntat lite) trots att ni förväntat er eller ”borde” gilla?

Ogilla är väl ett starkt ord, men ärligt talat blir jag nästan alltid liiite besviken när jag läser hyllade böcker… Det är helt enkelt svårt för böcker att leva upp till för höga förväntningar. En sådan bok är t.ex. Igelkottens elegans, som jag aldrig har hört ett ont ord om, men som jag blev besviken över eftersom slutet var så snöpligt…

En annan besvikelse kom när jag läste Murakamis Kafka på stranden. Jag tyckte verkligen om Norwegian wood och sedan började jag med boken om tonårskillen Kafka, som är på rymmen, och tyckte inte alls om den.

Ytterligare en besvikelse är Trilogin om Härskarringen. Jag tog mig knappt igenom för att de var så tunglästa… Och då hade folk jag känner upprepade gånger sagt att det är de bästa böcker de läst. Hur?!


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.