Tidstvillingar

Tidstvillingar - Eileen DunlopJill Weavers föräldrar skilde sig när hon var sju år och då bestämde hon sig för att bo hos sin mamma, men hennes bror ville hellre bo hos pappan. Efter det har Jill och hennes bror tappat kontakten allt mer och mer och när pappan flyttade från London, så att Jill och brodern inte ens kunde ses på helgerna, blev Jill arg. Nu har hon inte pratat med sin bror på länge och de träffas inte ens på sommarloven eftersom föräldrarna då ”byter” barn, så att Jill få bo hos pappan.

Pappan bor och jobbar vid en gammal borg från 1500-talet. Stället ligger ganska isolerat och det är urtrist att bo där. Det tycker i alla fall Jill, som verkligen längtar hem till lägenheten i London.

Snart börjar det dessutom att hända mystiska saker vid borgen. När de tittar på en informationsvideo om borgen ser hon en flicka, som ingen annan ser, på TV-skärmen och en regnig dag ser hon en människa springa över gårdsplanen trots att det omöjligt kan ha sprungit en människa över den just då.

Det mest mystiska sker när Jill startar sin brors dator. När hon ska öppna en fil på en diskett förflyttas hon plötsligt 400 år tillbaka i tiden och hamnar i 1500-talet. Jill heter plötsligt Jill Webster och jobbar som kammarjungfru åt lady Romanes. Jill förstår att hon har funnit en tidstvilling – en person som är precis lik hon själv, men som levde för hundratals år sedan.

På borgen händer det sedan en hel del och Jill måste försöka att rädda lady Romanes innan hon råkar ut för något mycket allvarligt.

Det här är en spännande och bra ungdomsbok.